Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο, αύριο τον υποδέχεται η Κρήτη (εικόνες - βίντεο)

Eurokinissi

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών με ένα λουλούδι στο χέρι, προσέρχεται στην Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αποχαιρετήσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για τελευταία φορά τον εμβληματικό δημιουργό.

Υπενθυμίζεται, ότι η σορός του Μικη Θεοδωρακη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού.

Η σορός θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο ενταφιασμός, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ελάχιστοι μπορεί να φτάσουν εκεί που έφτασε ο Μίκης είπε πρώην πρωθυπουγος Αντώνης Σαμαρά που προσηλθε από τους πρωτους σήμερα στη μητρόπολη για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν από τη συζυγο του Γεωργία. Σχεδόν ταυτόχρονα κατέφθασε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπης Παυλοπουλος.

pavlopoulos

samaras

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στη Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Με αυτοκινητοπομπή θα φτάσει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από την πλατεία θα μεταφερθεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων.

Ως τις 12 το μεσημέρι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο στη 1 το μεσημέρι.

Έπειτα, με πεζή πορεία η σορός θα μεταφερθεί  στο κοιμητήριο του Γαλατά για την ταφή.

Θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού.

{https://youtu.be/HtX7p60KLvE}
{https://youtu.be/oheIgrS6T8U}
{https://youtu.be/fiF3psNZlhw}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2X4fpHc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη