Ο Χατζηδάκης ανακοίνωσε την πληρωμή για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ποιοι πάνε «ταμείο»

Ο Χατζηδάκης ανακοίνωσε την πληρωμή για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ποιοι πάνε «ταμείο»

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, αλλά και οι αυξήσεις που προβλέπονται από τον νόμο Βρούτση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλη Οκτώβριου θα έχουν πληρωθεί τα αναδρομικά στην μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων προ του 2016.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «θα παραμείνουν για το Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις συνταξιούχων αλλά και των κληρονόμων».

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο και επεσήμανε ότι το κόστος των συντάξεων φτάνει τα 16 δισ. ευρώ το χρόνο.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «τεράστιο θέμα» την εξυπηρέτηση των πολιτών και εκτίμησε ότι τα ζητήματα που υπάρχουν θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό μέσω:

  • του τηλεφωνικού κέντρου 1555
  • του υποστηρικτικό γραφείο που ξεκινά να λειτουργεί σε λίγες μέρες και το οποίο θα συγκεντρώνει τα ερωτήματα των πολιτών και θα τα απαντά σε μικρό χρονικό διάστημα.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tkZZKo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη