Θάνος Πλεύρης για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα

Θάνος Πλεύρης για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα

Με μια ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προειδοποιεί όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας μέσα από ανάρτηση του τονίζει τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για την δημόσια υγεία και ξεκαθαρίζει τι περιμένει όσους παρανομήσουν.

«Τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα», γράφει ο κ. Πλεύρης.

{https://twitter.com/thanosplevris/status/1435481901544902659?s=20}

Υπενθυμίζεται οτι χθες υπερψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει βαριά πρόστιμα σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών. Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

Αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών. Επιβάλλεται, πέρα από τις άλλες κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ:

1) σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόσησης, ενώ δεν έχει νοσήσει, και

2) στον υπάλληλο ή σε οποιονδήποτε έχει ανατεθεί εμβολιαστικό έργο και συμμετέχει στην έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εκτός από ποινικές ευθύνες και απόλυση επιβάλλεται στον υπάλληλο 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε ψευδή εμβολιασμό που εμπλέκεται. Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβάλλεται και σε όποιον επιδιώξει να λάβει παρανόμως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2X2Hk9V
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη