Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Ξεκίνησε η συζήτηση, το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Ξεκίνησε η συζήτηση, το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία

Σφοδρή αναμένεται να είναι η αντιπαράθεση στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, αναμένεται η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει με βάση το Σύνταγμα άρθρο 27 παράγραφος 2, όπου προβλέπεται ότι εφόσον υπάρχει διέλευση ή παραμονή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την κυριαρχία μας απαιτείται νόμος που θα ψηφίσει η Βουλή με διαπιστωμένη απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Σύμφωνα με την οργάνωση της συνεδρίασης που έχει αποφασιστεί στην ΔτΠ, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:30 σήμερα το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Στη συνέχεια, το λόγο θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, εάν θελήσουν έχουν την δυνατότητα και δευτερολογιών. Μετά τους πολιτικούς αρχηγούς θα υπάρξει ένας επιπλέον κύκλος ομιλητών βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αργά το απόγευμα, αναμένεται η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ΔτΠ ζήτησε η συζήτηση να οργανωθεί σε περισσότερους κύκλους ομιλητών - βουλευτών ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να τοποθετηθούν επί της Συμφωνίας. Πρόκειται για ένα θέμα που αναμένεται να θέσει και σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια.

Η Κύρωση της Συμφωνίας με την Γαλλία εισάγεται στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με την θετική ψήφο της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iCP9Lq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη