Ανακοίνωσε τιμές πράσινης Κονσερβολιάς η Στυλίδα, στα 1,50 ευρώ τα μεγάλα μεγέθη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή πράσινης Κονσερβολιά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή πράσινης Κονσερβολιά. Οι ποσότητες είναι μειωμένες λόγω της ακαρπίας από τον παγετό και τις εναλλαγές θερμοκρασίας την άνοιξη, ενώ η κάμψη της παραγωγής αγγίζει και το 90% σε όλες τις περιοχές (Αγρίνιο, Φθιώτιδα, Άμφισσα, κ.λ.π.).

Την Τετάρτη (6/10) ανακοίνωσε τιμές για τις πράσινες Κονσερβολιές ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Καραδήμος, Γενικός Διευθυντής στον Συνεταιρισμό, «η τιμή παραγωγού για το 200αρι είναι στα 1,10 ευρώ το κιλό και για τα μεγάλα μεγέθη 110 τεμάχια στα 1,50 ευρώ το κιλό.

Φέτος έχουμε μια πολύ μειωμένη παραγωγή, κατά 90%, σε σχέση με πέρσι, που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα και επηρέασαν την καλλιέργεια. Υπάρχει πρόβλημα ακαρπίας και θα πρέπει το ΥπΑΑΤ να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών.

Οι ποσότητες είναι λίγες και αυτό το χρονικό διάστημα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στην περιοχή η συγκομιδή πράσινης Κονσερβολιάς».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), κ. Γιώργος Ντούτσιας, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας στην Κονσερβολιά, ειδικά στην Φθιώτιδα που έχει το 50% της παραγωγής αυτής της ποικιλίας. Θα πρέπει άμεσα να ετοιμάσει φάκελο το ΥπΑΑΤ για να το καταθέσει στην ΕΕ ώστε να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών.

Αυτή την εποχή ολοκληρώνεται η συγκομιδή της πράσινης Κονσερβολιάς. Πολλοί παραγωγοί λόγω και των υψηλών τιμών θα συγκομίσουν πτάσινες τις ελιές. Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγκομιδή της μαύρης Κονσερβολιάς, με τις ποσότητες να είναι πολύ λίγες».

Παϊσιάδης Σταύρος

www.agrotypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη