Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες μητέρες

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες μητέρες

Η δράση της Περιφέρειας Αττικής γίνεται σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» θα πραγματοποιείται, για όλες τις γυναίκες, ηλικίας 38-70 ετών, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγ. Σάββας».

Η δράση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών του οποίου στόχος είναι η ενημέρωση για την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης, η εξοικείωση με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και η πραγματοποίησή της κατόπιν συστάσεως των ειδικών.

Με αφορμή τη συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων, επισκέφθηκαν το Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος», ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, η πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Μεσουρίδου, καθώς και η υπεύθυνη του προγράμματος Α. Ρόντου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη σημασία της πρόληψης και στη συνεργασία με το σύλλογο, επισήμανε ότι «οι δωρεάν μαστογραφίες αποτελούν ένα ισχυρό προληπτικό «όπλο», στη μάχη κατά του καρκίνου. «Αυτό το «δώρο» της επιστήμης προς τις τρίτεκνες γυναίκες, είναι μία πρωτοβουλία που έχει και ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θέλουμε να διαμηνύσουμε πως είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε στην πράξη το θεσμό της οικογένειας και τις γυναίκες που συμβάλλουν, με πολλές δυσκολίες, στην άμβλυνση του έντονου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Από την πλευρά του ο κ. Κεχρής τόνισε: «Δίνουμε έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη και κάνουμε πράξη την πρόληψη, ως κύριο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου. Η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της φροντίδας των πολιτών τόσο μέσα από τη θεραπεία όσο και μέσα από την πρόληψη».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qakcTM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη