Ποια θα είναι η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών για τη συμμετοχή τους στον προγραμματισμό εμβολιασμού

Ποια θα είναι η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών για τη συμμετοχή τους στον προγραμματισμό εμβολιασμού

Στα 10 ευρώ ορίστηκε η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και προγραμματισμού ημερομηνίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την τροποποιημένη ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών.

Η αμοιβή των ιατρών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και προγραμματισμού ημερομηνίας εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 ορίστηκε στα 10 ευρώ ανά ΑΜΚΑ ενδιαφερόμενου προσώπου, αρχής γενομένης από την 31η Ιουλίου 2021.

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς θα λαμβάνει χώρα εντός προθεσμίας 60 ημερών από την παραλαβή της συγκεντρωτικής κατάστασης των προγραμματισμένων ημερομηνιών εμβολιασμού.

Η αμοιβή, όπως γράφει το News4Health.gr, εκκαθαρίζεται και καταβάλλεται μόνο εφόσον διενεργηθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού του φυσικού προσώπου για το οποίο προγραμματίστηκε ο εμβολιασμός.

Υποβολή αιτήματος αποζημίωσης

Εντός των δέκα (10) πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα οι ιδιώτες ιατροί, οι οποίοι συμμετέχουν στη διαδιακασία διενέργειας εμβολιασμών, θα υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συγκεντρωτική κατάσταση διακριτά των εμβολιασμών που έχουν διενεργήσει κατ΄ οίκον και των εμβολιασμών που έχουν διενεργήσει στο ιατρείο κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαγόμενη εκ της ηλεκτρονικής

Πλατφόρμας Διενέργειας Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού COVID-19, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό. Ο ιατρός θα υποβάλει το τιμολόγιο ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του στο e-dapy, ενώ παράλληλα θα αποστέλλει και το φυσικό παραστατικό.

Αντίστοιχες, όπως γράφει το News4Health.gr, καταστάσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά, μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής. Μαζί με την πρώτη υποβολή από τη δημοσίευση της παρούσας, οι ιδιώτες ιατροί θα υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συγκεντρωτική κατάσταση που περιλαμβάνει διακριτά τους εμβολιασμούς που έχουν διενεργήσει κατ΄ οίκον και τους εμβολιασμούς που έχουν διενεργήσει στο ιατρείο τους μαζί με τιμολόγιο που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Καταβολή αποζημίωσης

Μετά τον έλεγχο των τιμολογίων και την εκκαθάριση του αιτήματος αποζημίωσης, η καταβολή της αποζημίωσης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους ιδιώτες ιατρούς θα λαμβάνει χώρα εντός προθεσμίας εικοσιπέντε (25) ημερών από την παραλαβή της συγκεντρωτικής κατάστασης των διενεργηθέντων εμβολιασμών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31Ddewl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη