-->

Αγρότες και βοσκοί της Κρήτης στην Αθήνα για διαμαρτυρία χωρίς... μάσκες (εικόνες)

Αγρότες και βοσκοί της Κρήτης στην Αθήνα για διαμαρτυρία χωρίς... μάσκες (εικόνες)

Περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης έκαναν σήμερα το πρωί «απόβαση» στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο υπουργείο για τις περικοπές στις επιδοτήσεις, την κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και για το κόστος παραγωγής.

ΚΡΗΤΙΚΟΙ 1

Στο πλευρό των αγροτών από την Κρήτη που έφτασαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, βρέθηκε και ο Παύλος Πολάκης.

ΚΡΗΤΙΚΟΙ 2

Μάλιστα έκανε σχετικές δηλώσεις μιλώντας ως εκπρόσωπός τους: «Σήμερα ήρθαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης. Η μισή παραγωγική καρδιά του νησιού μας, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο βιώνει μια κατάσταση απαξίωσης, τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, σύσσωμοι οι αγροτικοί φορείς αποφάσισαν σε συνάντηση προ ημερών να πραγματοποιήσουν πορεία προς και να επιχειρήσουν ραντεβού με τον υπουργό. Σύμφωνα με το creta24, ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα βρίσκεται στο υπουργείο, ωστόσο οι αγρότες θα βρεθούν με τον Υφυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου.

ΚΡΗΤΙΚΟΙ 3

Όπως επισημαίνουν, δηλώνουν ενοχλημένοι από την στάση του Υπουργού και θα ζητήσουν από το αρμόδιο υπουργείο να «σκύψει», επί της ουσίας, το κεφάλι στα προβλήματά τους.

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ανέφερε χθες μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του συντονιστικού, Μανώλης Ορφανουδάκης, προσθέτοντας ότι θα διεκδικήσουν με τρόπο, όλα αυτά που ζητούν, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων.

ΚΡΗΤΙΚΟΙ 4

Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι' αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

ΚΡΗΤΙΚΟΙ 5

Μελανό σημείο της άφιξής τους στον Πειραιά και της μετάβασής τους προς την Αθήνα είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς μπήκαν στον Ηλεκτρικό δίχως να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό, η οποία είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λόγω της πανδημίας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3bHo6ea
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->