Αλαλούμ με τα rapid test στις εκκλησίες

Αλαλούμ με τα rapid test στις εκκλησίες

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου με δηλώσεις του ξεκαθαρίζει πως τα rapid test για ιερούς και πιστούς συστάθηκαν από την Εκκλησία πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση της κυβέρνησης

Την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ζήτημα των μέτρων στις εκκλησίες - προκαλώντας την παρέμβαση του Ιερώνυμου που ζήτησε να σταματήσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια - ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε όσα τελικά ισχύουν για τα rapid test στους πιστούς.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, διευκρίνισε ότι η Σύνοδος αποφάσισε μόνη της στις 3 Νοεμβρίου να ζητήσει από κληρικούς και πιστούς να κάνουν rapid test προκειμένου να εισέρχονται στους ναούς.

Όσο για την κυβέρνηση, ήρθε στις 4 του μήνα να τους πει να την εκδώσουν γραπτώς αυτή την απόφαση:

Εμείς αποφασίσαμε στις 3 Νοεμβρίου και στο δελτίο Τύπου υπάρχει αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου προς τους ιερείς και τους πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό και παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος ξεκαθάρισε παράλληλα πως δεν θα ελέγχονται οι πιστοί κατά την είσοδό τους στους ναούς, αλλά και πως κανένας ιερέας δεν θα διώξει πιστό, ακόμη και αν εκείνος δεν έχει κάνει rapid test.

Τόνισε, τέλος, πως η διενέργεια προληπτικού ελέγχου αποτελεί ζήτημα ατομικής ευθύνης, ενώ κάλεσε τους πιστούς να επιβεβαιώσουν πως είναι υγιείς πριν ξεκινήσουν να εκκλησιαστούν.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kbI7y7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη