-->

Υπόθεση ξυλοδαρμού γονέα από δάσκαλο στην Λαμία: «Ζούσαμε μαζί του αγχώδεις καταστάσεις, ουσιαστικά δεν έκανε την δουλειά του» (video)

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα έχω αυτόν τον εκπαιδευτικό στο σχολείο για να κάνει μάθημα»

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε δημοτικό σχολείο της Λαμίας, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, όταν δάσκαλος έδειρε έναν γονέα, που πήγε να ζητήσει εξηγήσεις για άσχημη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού απέναντι στο παιδί του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κηδεμόνας ενημερώθηκε από το παιδί του, που προσφάτως έχασε τη μητέρα του, ότι ο δάσκαλος του συμπεριφέρθηκε βίαια. Όταν ο γονιός πήγε στο σχολείο για να ενημερωθεί και να ζητήσει εξηγήσεις για την κακή συμπεριφορά του εκπαιδευτικού, εκείνος τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές προκαλώντας του πρόβλημα στη μέση. Μάλιστα, ο γονέας χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Το απαράδεκτο και σοβαρότατο περιστατικό σημειώθηκε στο διάδρομο του σχολείου, μπροστά στα μάτια κάποιων παιδιών και ευτυχώς επενέβη άλλος εκπαιδευτικός για να σταματήσει. Ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία για την ποινική δίωξη του εκπαιδευτικού, για τον οποίον έχουν προκύψει κι άλλες καταγγελίες, με βίαια περιστατικά σε βάρος μαθητών.

Μάλιστα, το νεοεκλεγέν ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, το είχε πρώτο θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από τη σχολική μονάδα.

«Είχα ενημερώσει για τη συμπεριφορά του»

Για την υπόθεση μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί η διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, κ. Αναστασία Ευαγγελοπούλου.

«Βγήκα να αποκαταστήσω την αλήθεια. Θα πρέπει να γίνεται διασταύρωση. Υπήρξε όχι άγριος ξυλοδαρμός, αλλά βία. Δεν ήταν δάσκαλος με την έννοια του δασκάλου της τάξης. Ήταν εικαστικός. Δεν ξέρουμε αν έχει εκπαιδευτική κατάρτιση. Φυσικά και έχει την ίδια ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Επίσης το περιστατικό δεν έγινε μπροστά σε παιδιά», είπε αρχικά.

Όπως εξήγησε, ο δάσκαλος αυτός από τη στιγμή που πήγε στο σχολείο είχε εμφανίσει ιδιόρρυθμη συμπεριφορά. «Παρουσιάστηκε στο σχολείο μας 1η Οκτωβρίου. Η συμπεριφορά του με ανησύχησε, αλλά έδωσα μια ευκαιρία 10 ημερών. Τότε έκανα το πρώτο έγγραφο προς τις διοικητικές αρχές για την παράξενη συμπεριφορά του. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τάξη. Μέσα γινόταν φασαρία, τα παιδιά μπαινοέβγαιναν, οι εκπαιδευτικοί ήταν απέξω γιατί φοβόμασταν να τον αφήσουμε μόνο του να κάνει τη δουλειά του. Ουσιαστικά δεν έκανε τη δουλειά του. Εγώ ανέφερα τα γεγονότα στην αρμόδια αρχή. Το είχα κάνει αυτό στις 15 Οκτωβρίου. Είχα παράπονα από όλους τους μαθητές και τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ζούσαμε μαζί του αγχώδεις καταστάσεις», συνέχισε.

Μάλιστα, η διευθύντρια έκανε αναφορά και στο μαθητή. «Το συγκεκριμένο παιδάκι είχε χάσει πρόσφατα τη μαμά του. Όταν μπήκε στην τάξη μια μέρα ο εκπαιδευτικός τράβηξε από τη μπλούζα δύο παιδιά, μεταξύ αυτών και το παιδάκι που συζητάμε, και του επιτέθηκε λεκτικά. Το παιδί ξέσπασε σε αναφιλητά. Δεν μπορούσαμε να το ηρεμίσουμε και καλέσαμε τον πατέρα. Όταν ήρθε βγήκε και ο εκπαιδευτικός από την αίθουσα. Όταν τον είδε ο γονέας τον ρώτησε αν εκείνος ήταν που μίλησε έτσι στο παιδί του, και ο εκπαιδευτικός του απάντησε “και πού να ξέρω ποιο είναι το παιδί σου”. Όταν ήρθε μετά ο γονέας να πάρει το δεύτερο παιδί του, ο εκπαιδευτικός τον κλώτσησε και τον έσπρωξε και έπεσε κάτω», περιέγραψε η κ. Ευαγγελοπούλου.

«Επίσημη ενημέρωση δεν έχω για το αν έχει απομακρυνθεί. Αύριο δε θα έρθει. Μετά το περιστατικό δεν επέτρεψα να ξαναμπεί σε τάξη. Οι δάσκαλοι οι υπόλοιποι τον αναπλήρωσαν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα έχω αυτόν τον εκπαιδευτικό στο σχολείο για να κάνει μάθημα», κατέληξε.

www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->