Παρέμβαση Πλεύρη κατά της απόφασης του ΕΟΦ για τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων ζητεί ο ΦΣΑ

Παρέμβαση Πλεύρη κατά της απόφασης του ΕΟΦ για τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων ζητεί ο ΦΣΑ

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την απόφαση του ΕΟΦ για άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Στις 7 Ιανουαρίου με δελτίο Τύπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κατήγγειλε τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων λόγω κυρίως των παράλληλων εξαγωγών. «Τα αντανακλαστικά του ΕΟΦ ήταν άμεσα αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ προς την αντίθετη κατεύθυνση» αναφέρει ο ΦΣΑ με χαρακτηριστική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι: «Στις 19/1/2022 εξέδωσε απόφαση Περί Άρσης κάθε απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων. Μια ενέργεια πρωτοφανής η οποία δε λαμβάνει υπόψιν της κυρίως τους Έλληνες ασθενείς, που δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα τους φάρμακα εν μέσω πανδημίας κορoνοϊού και δευτερευόντως τους Έλληνες φαρμακοποιούς που εν μέσω rapid test, διανομή self test κτλ. δίνουν καθημερινά μάχη στην κυριολεξία για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν φάρμακα για τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών» και ζητά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για την εξομάλυνση της αγοράς των φαρμάκων, διότι η κατάσταση αγγίζει τα όρια του τραγικού» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το News4Health οι πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, πιθανόν την απόφαση της άρσης των παράλληλων να ακολουθήσει νέα αποφαση, με ανανεωμένη λίστα φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GTVRa8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη