Γαλλία: Ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν ο 31χρονος που μαχαίρωσε ιερέα στη Νις

Γαλλία: Ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν ο 31χρονος που μαχαίρωσε ιερέα στη Νις

Πανικός εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία προκλήθηκε στην πόλη Νίκαια, όταν ένας 31χρονος Γάλλος, επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα μέσα σε ναό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο 31χρονος «πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Την επίθεση έκανε γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, σε ένα tweet. «Μια επίθεση διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε μια εκκλησία της Νίκαιας. Ο ιερέας τραυματίστηκε, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αλληλεγγύη προς τους ενορίτες και ευχαριστώ προς τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που συνέλαβαν γρήγορα τον δράστη. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο», έγραψε ο Ζεράλ Νταρμανέν.

Ο δράστης της επίθεσης κατονομάζεται ως Κεβίν, είναι γεννηθείς το 1991 στο Φρεζούς (νότια Γαλλία), γαλλικής υπηκοότητας και διαμένει στη Νίκαια. Δεν είναι γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, αγόρασε το μαχαίρι κάποιες ημέρες νωρίτερα.

«Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει a priori τρομοκρατικό χαρακτήρα». «Δήλωσε αυθόρμητα στις δυνάμεις της αστυνομίας ότι είναι εβραϊκής πίστης και ότι αυτήν την ημέρα των εκλογών, ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν και εντέλει στράφηκε εναντίον μιας εκκλησίας», αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2wOXHLY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη