Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κώστας Καραπατής

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κώστας Καραπατής

Ο Κώστας Καραπατής, ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες της εποχής του και μέλος της θρυλικής ομάδας του Ολυμπιακού της δεκαετίας του 1950, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς, του οποίου ο Κώστας Καραπατής υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών του, αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του «θρυλικού» γκολκίπερ, του «μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα».

Όπως αναφέρεται ακόμη στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Συνδέσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, «σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας»

Ο Σύνδεσμος των Βετεράνων του Ολυμπιακού θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία του Κώστα Καραπατή, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Ποιος ήταν ο Κώστας Καραπατής

Ο Κώστας Καραπατής γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1929 στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου στον Ατρόμητο Καμάρας ενώ λίγα χρόνια αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηρακλή.

Στον Γηραιό παρέμεινε μέχρι το 1951 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου παρέμεινε μέχρι το 1957 όταν και επέστρεψε στον Ηρακλή στον οποίο παρέμεινε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Κώστας Καραπατής έχει πραγματοποιήσει μία συμμετοχή με την Eθνική Ελλάδας το 1955. Το 1961 κρέμασε τα γάντια του και εργάστηκε ως προπονητής σε αρκετούς συλλόγους (Ηρακλής, Προοδευτική, Πιερικός, Καβάλα, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Κόρινθος, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Νάουσα), στην εθνική Νέων.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qm4SdpV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη