-->

Ουκρανία: «Αναστολή» στο σχέδιο για συνάντηση του Πάπα Φραγκίσου με τον Πατριάρχη Κύριλλο στην Ιερουσαλήμ

Ουκρανία: «Αναστολή» στο σχέδιο για συνάντηση του Πάπα Φραγκίσου με τον Πατριάρχη Κύριλλο στην Ιερουσαλήμ

 Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι το σχέδιο για συνάντησή του στην Ιερουσαλήμ με με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πατριάρχη Κύριλλο, ο οποίος έχει στηρίξει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανεστάλησαν.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει στις 11 Απριλίου ότι το Βατικανό εξετάζει την παράταση του ταξιδιού του πάπα στον Λίβανο στις 12-13 Ιουνίου κατά μια ημέρα ώστε να μπορέσει να συναντηθεί με τον Κύριλλο στις 14 Ιουνίου στην Ιερουσαλήμ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Nacion, ο Φραγκίσκος εξέφρασε την λύπη του που το σχέδιο έπρεπε να «ανασταλεί» επειδή διπλωμάτες του Βατικανού έκριναν ότι μια τέτοια συνάντηση «θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στην παρούσα φάση».

Αυτή θα ήταν μόλις η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών. Η πρώτη, στην Κούβα το 2016, ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη ανάμεσα σε έναν πάπα και έναν επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Μεγάλο Σχίσμα, το 1054, την διάσπαση δηλαδή της αδιαίρετης κατά την πρώτη χιλιετία Χριστιανικής Εκκλησίας.

Ο 75χρονος Κύριλλος έχει προσφέρει την απόλυτη στήριξή του στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η θέση του αυτή έχει διχάσει την παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία και έχει προκαλέσει μια «εξέγερση» στους κόλπους της, η οποία σύμφωνα με ακαδημαϊκούς και θεολόγους είναι χωρίς προηγούμενο.

Ο 85χρονος Φραγκίσκος έχει πολλές φορές εμμέσως επικρίνει τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις όπως «αδικαιολόγητη επιθετικότητα» και «εισβολή» και εκφράζοντας την θλίψη του για τις θηριωδίες εναντίον αμάχων.

Ο Πούτιν, μέλος και αυτός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχουν στόχο να αποστρατιωτικοποιήσουν και να «αποναζιστικοποιήσουν» τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕfrom Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/z3cWaXw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->