-->

Μαγιορκίνης για κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά: «Δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα μεταμόσχευση ήπατος» (βίντεο)

Μαγιορκίνης για κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά: «Δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα μεταμόσχευση ήπατος» (βίντεο)

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά στην οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά. Τι λέει για το θέμα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως το ανησυχητικό γεγονός είναι η μεταμόσχευση που χρειάστηκαν ορισμένα παιδιά. «Ανησυχητικό είναι ότι ένα μέρος από αυτά τα παιδιά χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος. Αυτή η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα».

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στη χώρα μας αναμένεται εμφάνιση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας της τάξεως του 5% – 10%. «Αναμένουμε εμφάνιση περιστατικόν στη χώρα μας της τάξης 5% -10% σοβαρά περιστατικά».

Ο καθηγητής τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του εμβολίου του κορoνοϊού με την ηπατίτιδα: «Δεν υπάρχει καμία σχέση του εμβολίου με το συγκεκριμένο σύνδρομο».

Η πολιτική του zero covid στη Σανγάη

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Σαγκάη, και το zero covid, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για μια αδιέξοδη πολιτική. «Έχουν μείνει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, ωστόσο οι μεταλλάξεις της Όμικρον έχουν αλλάξει τελείως το σκηνικό και αυτή η πολιτική δεν είναι αποτελεσματική. Δε θα μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση. Με το που χαλαρώσουν το lockdown θα έρθουν τα κρούσματα στα ύψη. Είναι μια μη βιώσιμη τακτική, που θα τους οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Σχετικά με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε ότι δε θα δούμε αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού. «Ίσως έχουμε μια πολύ ήπια αύξηση που δε θα οδηγήσει σε ανατροπή».

Δείτε τι είπε ο καθηγητής Επιδημιολογίας απόψε στο Mega:from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RTA5uVl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->