-->

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Έρχεται αύξηση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά, δεν υπάρχει τρόπος περιορισμού»

eurokinissi

Σε μία ανάρτηση στην οποία αναφέρεται στα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά προχώρησε ο καθηγητής Γκίγκας Μαγιορκίνης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα τέσσερα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί μέχρι στιγμής.

Η πρόβλεψη του καθηγητή είναι ανησυχητική καθώς «τα κρούσματα θα αυξηθούν, πλέον μιλάμε για μία πολύ σπάνια επιπλοκή της νόσου».

Παράλληλα, αναφέρει πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τα παιδιά δεν έχουν μεταξύ τους κάποια άμεση επιδημιολογική σχέση, ενώ κρούσματα έχουν απομονωθεί σε πολλές χώρες.

Τα συμπεράσματα μέχρι στιγμής:

  • Το αίτιο έχει ήδη πολύ μεγάλη εξάπλωση σε πολλές χώρες, δεν υπάρχει τρόπος να περιορισθεί η επέκτασή του καθότι ήδη θα βρίσκεται παντού
  • Πρόκειται για σπάνια επιπλοκή μίας ευρύτατα διαδεδομένης νόσου, τα κρούσματα που βλέπουμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου
  • Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων θα αυξηθεί στις επόμενες ημέρες με καταγραφή ηπιότερων μορφών της νόσου καθότι τώρα υπάρχει εγρήγορση και οι ιατροί ψάχνουν επισταμένα για τις διαγνώσεις. Ο αριθμός αυτός δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση.
  • Ο αριθμός των αναδρομικών διαγνώσεων θα αυξηθεί καθώς θα βρεθούν περιστατικά που δεν είχαν αποδοθεί αρχικά στο συγκεκριμένο αίτιο. Ο αριθμός αυτός δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση.

Κάποια στοιχεία σχετικά με το πιο πιθανό αίτιο, τον Αδενοϊό 41

Το πιο πιθανό αίτιο μέχρι στιγμής παραμένει ο Αδενοϊός 41, ένας ιός που έχει κυρίως συμπτώματα από το γαστρεντερικό και λιγότερο από το αναπνευστικό.

Πρόκειται για παλιό και συχνό παθογόνο, link με δημοσίευση του 1984 που σε μελέτη 1 έτους περίπου το 8% των διαρροϊκών συνδρόμων των βρεφών οφειλόταν στους εντερικούς τύπους 40 και 41: https://ift.tt/R2GsOA3

Οι Αδενοϊοί είναι ιοί DNA, είναι ιδιαίτερα μολυσματικοί και ανθεκτικοί στο περιβάλλον.

Δεν υπάρχει κάποια προληπτική ή ιδιαίτερη συμπτωματική θεραπεία, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών θα περάσουν την ίωση ελαφριά.

{https://ift.tt/S4xcUaB}from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wktnsHm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->