Ουκρανία: Δραματική έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία ώστε να φύγουν 100.000 άμαχοι από τη Μαριούπολη

Ουκρανία: Δραματική έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία ώστε να φύγουν 100.000 άμαχοι από τη Μαριούπολη

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή «άμεσης» εκεχειρίας στη Μαριούπολη, προκειμένου να επιτραπεί η εκκένωση περίπου 100.000 αμάχων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στι λιμάνι της Ουκρανίας, το οποίο ελέγχεται πλήρως από τον ρωσικό στρατό.

«Χρειάζεται μια κατάπαυση των εχθροπραξιών αμέσως για να σωθούν ζωές. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσες περισσότερες ζωές απειλούνται. Πρέπει να επιτραπεί να απομακρυνθούν αμέσως, σήμερα. Αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά», αναφέρει ο Άμιν Άγουαντ, συντονιστής του οργανισμού για την Ουκρανία σε δελτίο τύπου.

Το Κίεβο ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν αυτήν την πόλη στη Θάλασσα του Αζόφ και κυρίως το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, τελευταίο θύλακα αντίστασης των Ουκρανών μαχητών.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qwEftmZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη