Πανελλήνιες 2022 - Επίσημο: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2022 - Επίσημο: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Όπως αποκάλυψε χθες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τις Πανελλήνιες 2022 με την επίσημη έναρξη αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, και οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, στα Νέα Ελληνικά.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1 μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Μάλιστα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές βαρύτητας που αποδίδονται στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, καθορίζονται με απόφαση της συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, η οποία εκδίδεται έπειτα από πρόταση κάθε σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης του.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας, καθώς φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές άλλων Στρατιωτικές και Αστυνομικές, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Συνολικά 393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρσι.

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου 2022 για τους μαθητές των ΓΕΛ, και στις 17 Ιουνίου 2022 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν από 18 Ιουνίου 2022 έως 30 Ιουνίου 2022.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΒΑΣΕΙΣ #ΒΑΣΕΙΣ_2022 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #ΝΙΚΗ_ΚΕΡΑΜΕΩΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Fh972Ow
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη