-->

Λαμία: Νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου - αναψυχής στο κέντρο της πόλης

Υπογράφηκε την Δευτέρα 30/05/2022, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας  Ανδρέα Κολοκυθά.

 Στο πλαίσιο του Μνημονίου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας που έχει στην ιδιοκτησία του οικόπεδο 684 τ.μ. επί της οδού Όθωνος αριθ. 28, παραχωρεί τη χρήση του στον Δήμο μας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου - αναψυχής από τους πολίτες της Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει την υποχρέωση διάθεσης των συνεργείων πρασίνου και ηλεκτρολογικού προκειμένου να συνδράμουν στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου του Νοσοκομείου και μέχρι ενός συγκεκριμένου κόστους.

Το Μνημόνιο θα έχει διάρκεια τέσσερα (4) έτη, με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης.

Στο πλαίσιο δε, της εβδομάδας περιβάλλοντος που ξεκίνησε σήμερα, η εθελοντική ομάδα του Δήμου μας, υιοθετεί το χώρο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός νέου καλαίσθητου και φιλόξενου πάρκου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Μια όαση δροσιάς, στην καρδιά της πόλης παραχωρείται στο Δήμο μας ώστε μετά τις απαραίτητες εργασίες να διατεθεί προς χρήση στους κατοίκους της πόλης.

Ένας χώρος δίπλα μας, παίρνει ζωή και αναβαθμίζεται λειτουργικά ώστε μετά από δενδροφύτευση, καλλωπισμό, εμπλουτισμό της βλάστησης και συντήρηση να μπορούν οι συμπολίτες μας πολύ σύντομα, να τον απολαύσουν με ασφάλεια.

Με υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση και τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου μας, οι εθελοντές της πόλης είναι έτοιμοι να μεταμορφώσουν αυτή τη μικρή γωνιά σε νέο σημείο συνάντησης.

Μετά το πρόσφατο άνοιγμα των 18,5 στρ. στο λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ, υλοποιούμε απαρέγκλιτα την προεκλογική μας δέσμευση συνεχίζοντας να αυξάνουμε το ποσοστό πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων, αυτή τη φορά στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης.…».1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΟΣ (ΜΕΓ. ΒΡΥΣΗ). ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΛΟΓΩ ΒΙ.ΠΕ. Ή ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ .......!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ.....ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ .....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ...ΔΥΟ ΝΗΣΙΔΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ.....!!! ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->