-->

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Μια αβαθής «ψυχρή λίμνη» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα να έρθουν βροχές και καταιγίδες μετά την καλοκαιρία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό σήμερα, Δευτέρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι τις θερμές ώρες της ημέρας, οι συννεφιές θα καλύψουν αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας και θα συνοδεύονται από βροχές ή και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες με έμφαση ορεινές περιοχές, ενώ στα βορειοανατολικά τμήματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και στη θάλασσα.

Σε επίπεδο ανέμων δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο, σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες εντάσεων 3 με 4 Μποφόρ με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα επικρατήσει ένας μέτριος βορειοδυτικός άνεμος. Ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατούν σήμερα πολύ καλές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγη υγρασία. Ο υδράργυρος θα έχει μία μικρή πτώση και το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 32 βαθμούς.

Καλές καιρικές συνθήκες θα υπάρξουν και στη Θεσσαλονίκη, προς το μεσημέρι, ωστόσο, θα αναπτυχθεί θερμική αστάθεια που ίσως φέρει μπόρες με έμφαση τις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Το μεσημέρι θα φτάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέρχο Μαρουσάκη δεν αναμένουμε κάποιο αξιόλογο θερμό κύμα στην περιοχή μας, ωστόσο, μία αβαθής «ψυχρή λίμνη» σε ότι αφορά στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας μας προς τα ανατολικά και νότια τμήματα. Αυτό θα εμποδίσει τις πολύ θερμές μάζες να έρθουν προς την περιοχή μας. Έτσι το χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι μπόρες και οι καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Παράλληλα αυξάνονται οι βορειάδες άρα και ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών. Η αστάθεια θα επηρεάζει κυρίως ορεινές και ημιορινές περιοχές σε βόρεια και κεντρική χώρα.

#ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΒΡΟΧΕΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΚΑΙΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jgqtGwU
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->