Σύνοδος Κορυφής: Προσχέδιο χωρίς τελική συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

EUROKINISSI

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνεται πως θα καταφέρουν να αποφασίσουν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στο νέο πακέτο κυρώσεων που θα επιβάλλουν στη Ρωσία. 

Στο προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο έχει εξασφαλίσει το Reuters, δεν υπάρχει τελική συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη Σύνοδο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια τέτοια, με τους ηγέτες να αναμένεται να προσπαθήσουν ξανά σε δεύτερο χρόνο. 

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο συμφωνεί ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα περιλαμβάνει το αργό πετρέλαιο καθώς και παράγωγα, που μεταφέρονται από τη Ρωσία στα κράτη μέλη, με την προσωρινή εξαίρεση του αργού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω αγωγών» αναφέρει το προσχέδιο.

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο ως εκ τούτου καλεί το Συμβούλιο να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη απόφαση χωρίς καθυστέρηση, προστατεύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και τους ισότιμους όρους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών σε περίπτωση ξαφνικών διακοπών στην παροχή» σημειώνεται ακόμα.

Ακόμα σημειώνει ότι τα 27 κράτη μέλη θα «αντιμετωπίσουν το ζήτημα της προσωρινής εξαίρεσης του αργού πετρελαίου που παραδίδεται μέσω αγωγών το συντομότερο δυνατό».

#ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ #ΣΥΜΦΩΝΙΑ #ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9wPLCKc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη