«Καίνε» οι λογαριασμοί ρεύματος στις εκκλησίες - Τελούν λειτουργίες με σβηστά φώτα

«Καίνε» οι λογαριασμοί ρεύματος στις εκκλησίες - Τελούν λειτουργίες με σβηστά φώτα

Με σβηστά φώτα τελούν λειτουργίες ακόμη και Μυστήρια οι Ιεροί Ναοί του Βόλου και της Μαγνησίας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

 

Οι Ιεροί Ναοί δυσκολεύονται να φέρουν βόλτα τα οικονομικά τους θέματα και το προσωπικό να αγωνιά με την κατάσταση, που έχει προκύψει. Δεν έχουν άλλα έσοδα, πέρα από τη βοήθεια των πιστών, για να αντεπεξέρχονται.

Το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τους Ναούς φέρνει προβλήματα στη λειτουργία τους, σύμφωνα τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Επιφάνιο Οικονόμου. «Θερμή έκκληση και παράκληση, πιστεύω όλων μας, είναι η κυβέρνηση να δει με άλλο βλέμμα το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και γενικότερα των δομών κοινωνικής προσφοράς, όπως των Γηροκομείων, του Ορφανοτροφείου, των Ιδρυμάτων του νομού.

Πρέπει να υπάρχει άλλη πολιτική με γενναιόδωρη μείωση των εισφορών μας για την ενέργεια, προκειμένου να κρατήσουμε τα ιδρύματά μας ζωντανά, όχι να μας μεταχειρίζονται σαν επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε κερδοφορία. Δεν έχουμε επιχορήγηση από κανέναν», σημειώνει.

Τα ποσά των λογαριασμών 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ο λογαριασμός φυσικού αερίου έφθασε στις 2.500 ευρώ και του ηλεκτρικού ρεύματος στα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το taxydromos.gr. Ιδια κατάσταση με υπέρογκες οφειλές παρατηρείται σε όλους τους Ναούς.

Υπάρχουν Ιεροί Ναοί, που φτάνουν σε ρυθμίσεις, γιατί δεν βγαίνουν διαφορετικά, δεν ανάβουν φώτα για να κάνουν οικονομία, δεν θα χρησιμοποιούν το καλοκαίρι κλιματιστικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Διπλάσιοι και τριπλάσιοι είναι οι λογαριασμοί ρεύματος σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Ο προϊστάμενος του Ναού π. Αμφιλόχιος Μήλτος λέει: «Σκεφτήκαμε να κάνουμε ρύθμιση, αλλά τελικά οδηγηθήκαμε σε εσωτερικές λύσεις για να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Το ψυγείο από το Σπίτι Γαλήνης, το οποίο διανέμει κάθε μέρα 130 μερίδες φαγητού σε άπορους, και η κουζίνα είναι ενεργοβόρα.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ #ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ_ΡΕΥΜΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bwZ1Gra
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη