Βάσεις 2022: Ποια σχολή έμεινε με... μηδέν φοιτητές λόγω ΕΒΕ

Βάσεις 2022: Ποια σχολή έμεινε με... μηδέν φοιτητές λόγω ΕΒΕ

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής κόβει έναν στους τρεις υποψηφίους αφήνοντας κενές 10.839 θέσεις σύμφωνα με τις βάσεις 2022 που ανακοινώθηκαν χθες. Παράλληλα η νοσηλευτική στο Διδυμότειχο που ανέβασε την ΕΒΕ μένει χωρίς εισακτέους.

Στις εκπλήξεις στις φετινές βάσεις εισαγωγής που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη, και μετά από 59 χρόνια έγιναν γνωστές τέλος Ιουλίου, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Όσον αφορά στις κενές θέσεις, υπογράμμισε πως "για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων". Όπως εξήγησε "αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται".

Επιπλέον ανέφερε πως "υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης".

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΣΧΟΛΗ #ΕΒΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rTN4QYw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη