Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Συστάσεις για περιορισμό σεξουαλικών επαφών - Ο ιός «χτυπά» τώρα και παιδιά

Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Συστάσεις για περιορισμό σεξουαλικών επαφών - Ο ιός «χτυπά» τώρα και παιδιά

Την ώρα που αξιωματούχοι του ΠΟΥ συνιστά στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός (και) στις ερωτικές του επαφές, η ευλογιά των πιθήκων αρχίζει να «χτυπά» και παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων αυξάνονται παγκοσμίως. Το 99% όλων των κρουσμάτων παγκοσμίως είναι άνδρες, όπως αναφέρει το News4health.

Μάλιστα τουλάχιστον το 95% από αυτούς τους ασθενείς, είναι περιπτώσεις ανδρών που συνευρίσκονται σεξουαλικά με άνδρες, σύμφωνα με την αξιωματούχο του ΠΟΥ, Ρόζμουντ Λιούις. Ο επικεφαλής του (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης, τις αρχές δημόσιας υγείας και τις κυβερνήσεις να φροντίσουν για την σωστή ενημέρωση καταπολεμώντας παράλληλα το στίγμα και τις διακρίσεις.

Αναγκαίος ο περιορισμός σεξουαλικών συντρόφων και συνευρέσεων

«Το στίγμα και οι διακρίσεις μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνα όσο και ο ίδιος ο ιός και μπορεί να τροφοδοτήσουν περαιτέρω την επιδημία. Όπως ακριβώς συνέβη με την παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid-19, έτσι και μπορεί να συμβεί και με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, που μπορούν να διαδοθούν γρήγορα στο διαδίκτυο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. Παράλληλα δήλωσε πως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τους σεξουαλικούς συντρόφους τους για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και να περιορίσουν τη διάδοση.

«Θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων, να επανεξετάσουν την περίπτωση του σεξ με νέους συντρόφους και σε αντίθετη περίπτωση να ανταλλάσσουν στοιχεία επικοινωνίας με τους νέους συντρόφους τους, ώστε να υπάρξει ευκολότερα ιχνηλάτηση των επαφών, εάν χρειαστεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο διευθυντής του ΠΟΥ. Τις οδηγίες αυτές αναφέρει και το CDC με νεότερη ανακοίνωσή του.

Η Ρόσμουντ Λιούις υπογράμμισε πως ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί ευρύτερα, εάν οι άνθρωποι δεν πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις περιορίζοντας τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων και τις εφήμερες σεξουαλικές επαφές με αγνώστους.

«Εάν δεν υπάρξει περιορισμός των ερωτικών συνευρέσεων στις οποίες υπάρχει εκτεταμένη επαφή δέρμα με δέρμα σε τακτική βάση -ίσως στο πλαίσιο πολλαπλών συντρόφων ή επαφής με ανώνυμους ερωτικούς παρτενέρ- τότε ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί πολύ πιο εύκολα», είπε η Δρ. Λιούις.

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στα παιδιά

Νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν όμως παρουσιαστεί σε παιδιά στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα νήπιο από την Καλιφόρνια και ένα βρέφος από τη Βρετανία, οι γονείς του οποίου είχαν ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον. Και οι δύο μολύνσεις πρόκειται για ενδοοικογενειακή μετάδοση, σύμφωνα με το CDC.

Η Διευθύντρια των CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) Ροσέλ Ουαλένσκι τόνισε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι τα παιδιά αυτά ήδη πηγαίνουν καλύτερα. Από την πλευρά της η Vandana Madhavan, (Βαλντάνα Μαντχαβάν) MD, MPH, κλινική διευθύντρια παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων στο Mass General Hospital στη Βοστώνη τόνισε ότι είναι σημαντικό για τους γονείς και τους γιατρούς να κατανοήσουν το ρίσκο μετάδοσης στα παιδιά παρόλο που είναι μικρό το ποσοστό της διασποράς σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα. Η πρόληψη είναι το κλειδί όπως λέει και ενθαρρύνει τις οικογένειες να μοιράζονται τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή της διασποράς της νόσου.

«Θα ήθελα οι φροντιστές των παιδιών να έχουν κατά νου τους αυτές τις συστάσεις» είπε αλλά υπογράμμισε ότι η νόσος covid -19 εξακολουθεί να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τα παιδιά σε αυτή τη φάση. «Υπάρχουν για την ώρα αρκετά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να επηρεάζει ο ιός τα παιδιά. Κάποιοι ειδικοί διατείνονται ότι τα συμπτώματα θα είναι πιο σοβαρά σε νεότερους ασθενείς ωστόσο χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για να γίνει καλύτερη εκτίμηση του κινδύνου» εξήγησε.

Καθώς τα περιστατικά αυξάνονται παγκοσμίως είναι πιθανό να αυξηθούν και τα κρούσματα σε παιδιά αλλά και άλλους πληθυσμούς πέρα από τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, πληθυσμός που για την ώρα παραμένει ομάδα υψηλού κινδύνου. Αναφορές για κρούσματα σε παιδιά έχουν γίνει επίσης στην Ισπανία και στην Ολλανδία. Στην χώρα μας ο ΕΟΔΥ έχει καταγράψει μέχρι τώρα 32 κρούσματα τα οποία και πρόκειται για επιβεβαιωμένα περιστατικά.

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΣΕΞ #ΠΟΥ #ΠΑΙΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ywC1EUn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη