Ουκρανία: Παρουσία Ζελένσκι η φόρτωση του πρώτου πλοίου με σιτάρι, «Είμαστε έτοιμοι για εξαγωγές» (βίντεο)

Ουκρανία: Παρουσία Ζελένσκι η φόρτωση του πρώτου πλοίου με σιτάρι, «Είμαστε έτοιμοι για εξαγωγές» (βίντεο)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Τσορνομόρσκ, στην περιφέρεια της Οδησσού, όπου φορτώνονται πλέον ουκρανικά σιτηρά για εξαγωγή, για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα λιμάνια της Ουκρανίας ανοίγουν και πάλι μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε από την Ουκρανία και τη Ρωσία στις 22 Ιουλίου με την υποστήριξη του ΟΗΕ για τον τερματισμό του πεντάμηνου ναυτικού αποκλεισμού της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία, ο οποίος απειλούσε τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ένα τουρκικό πλοίο στο λιμάνι ήταν το πρώτο που φορτώθηκε με σιτηρά.

«Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε ο εγγυητής της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας. Ενώ κάποιοι, αποκλείοντας τη Μαύρη Θάλασσα, αφαιρούν τη ζωή άλλων χωρών, εμείς τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιβιώσουν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ουκρανία περιμένει τώρα «σήματα» από τον ΟΗΕ και την Τουρκία και είναι έτοιμη να αρχίσει να εξάγει σιτηρά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την kyivindependent.com.

#ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ_ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΣΙΤΑΡΙ #ΟΔΗΣΣΟΣ #ΛΙΜΑΝΙ #ΕΞΑΓΩΓΗ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kD7AC4e
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη