Μητσοτάκης για Παπαγγελόπουλο: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο, δεν παίρνει νόμπελ

eurokinissi

 

Να μην πανηγυρίζουν για την υπόθεση της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο, δεν παίρνει νόμπελ. Γιατί πανηγυρίζετε;» αναρωτήθηκε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, συμπλήρωσε: «Παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με σκοπό να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis. Μιλάτε για το βούλευμα για να δούμε τι λέει. Τι λέει το βούλευμα για το οποίο πανηγυρίζετε;

Με πρόθεση και κατά παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, παρενέβη στο έργο της Ράικου που ενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για πρόσωπα που εμπλέκονται στη συνταγογράφηση σκευασμάτων της Novartis. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ο κ. Παπαγγελόπουλος της άσκησε πίεση απαιτώντας επιτακτικά να διαβιβάσει το φάκελο για ενεργοποίηση της διαδικασίας περί ευθύνης υπουργών χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Ο άνθρωπος που είχατε αναθέσει τη διαφάνεια, είπε στη Ράικου: «Κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό». Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Να χαίρεστε τους υπουργούς σας. Που παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος στο ειδικό δικαστήριο. Ο Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για λιγότερες από τις αρχικές κατηγορίες. Και το σεβόμαστε αυτό. Είναι όμως υπόδικος και παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο. Παραπέμπεται για κάποια και για κάποια κατ' εξακολούθηση. Είχε στήσει παραδικαστικό».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΒΟΥΛΗ #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ #ΕΙΔΙΚΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Z2zn6O0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη