Ξεκινά η κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Ξεκινά η κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στο Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που 15 μονάδες διαχείρισης αποβλήτων κατασκευάζονται σε όλη τη χώρα.

Υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου, η σύμβαση για την κατασκευή μιας νέας μονάδας διαχείρισης αποβλήτων, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η μονάδα έχει συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής 31,2 εκατ. ευρώ.

Είναι η 15η κατά σειρά μονάδα διαχείρισης αποβλήτων που κατασκευάζεται στη χώρα, ενώ άλλες 6 μονάδες διαχείρισης αποβλήτων βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

Στο νέο έργο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) που λειτουργεί στο Ηράκλειο αξιοποιώντας το σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών, με στόχο:

α) την εκτεταμένη ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών.

β) τη μείωση του υπολείμματος που οδηγείται στο ΧΥΤΑ.

γ) την παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου πιστοποιημένων χαρακτηριστικών που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Η μονάδα διαχείρισης αποβλήτων του Ηρακλείου θα έχει ονομαστική ετήσια δυναμικότητα 59.200 t/έτος υπολειμματικών αστικών στερεών αποβλήτων. Είναι χωροθετημένη σε βιομηχανική ζώνη, θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πάρκου κυκλικής οικονομίας, ενώ μέρος της ενέργειας θα παράγεται και θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανικής περιοχής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) κ. Ζαχάρης Καλογεράκης, Δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης κ.α.

#ΧΥΤΑ #ΗΡΑΚΛΕΙΟ #ΚΡΗΤΗ #ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/59cMimD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη