Φωτιά στον Έβρο: Αυξάνονται κι άλλο τα εναέρια μέσα για να σωθεί το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, «μάχη» μόνο από αέρος

Φωτιά στον Έβρο: Αυξάνονται κι άλλο τα εναέρια μέσα για να σωθεί το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, «μάχη» μόνο από αέρος

Με νέα αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από την Πέμπτη το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Συνεχόμενες ρίψεις νερού πραγματοποιούν δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά λίγο μετά τις 14:00 της Παρασκευής 22 Ιουλίου, ο εκτελών καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος εξηγεί πως η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την καταστροφική πορεία της ανατολικά πάνω από το φράγμα της Λύρας, κινείται πλέον δυτικά και εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου το ανάγλυφο παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις και το έδαφος είναι βραχώδες.

Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις την προσέγγιση του πύρινου μετώπου και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας και διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την ανάσχεση της πορείας της πυρκαγιάς.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΕΒΡΟΣ #ΣΟΥΦΛΙ #ΕΘΝΙΚΟ_ΠΑΡΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/26RxiES
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη