Προκλητική δήλωση Κωνσταντίνου Πλεύρη: «Εγώ είμαι φασίστας, γιατί δεν δικάζομαι;»

Προκλητική δήλωση Κωνσταντίνου Πλεύρη: «Εγώ είμαι φασίστας, γιατί δεν δικάζομαι;»

Mία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο πατέρας του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου εξετάστηκε - μεταξύ αλλων - και το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού.

Κατά την διάρκεια της σημερινής εκδίκασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Κωνσταντίνος Πλέυρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, εξοργίστηκε από την απόρριψη του αιτήματος του πελάτη του για αποφυλάκιση και προχώρησε σε... αν μη τι άλλο προκλητικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, θέλοντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ των καταδικασθέντων και ειδικά του Γιάννη Λάγου σημείωσε:

«Εγώ είμαι φασίστας, δικάζομαι για τα φρονήματά μου;»

Και στον ίδιο προκλητικό τόνο ανέφερε: «Με την αίτηση αναστολής ζητάμε και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης γιατί δεν δικάζονται ιδέες… Κομμουνιστές και μπολσεβίκοι διαδήλωσαν απ' έξω…»

Ο Θάνος Πλεύρης στην επιχειρηματολογία του τόνισε ότι ο «κύριος Λαγός δήλωσε πολιτικός κρατούμενος. Αυτή είναι μια δήλωση όχι δίκη του, αλλά το είχε πει ο προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που πολιτικοποίησε τη δίκη».

Το δικαστήριο, το πρωτόδικο, δέχεται αυτά τα πράγματα. Όταν λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια. Δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέες γιατί εδώ μιλάμε για το φασισμό και το ναζισμό. Στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν βγήκαν έξω οι μάρτυρες κατηγορίας.Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Έχουμε πλήρη ακυρότητα. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν εχθροί της Χρυσής Αυγής έγινε συγκέντρωση που κινδυνεύαμε εμείς οι δικηγόροι.

#ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΦΑΣΙΣΤΑΣ #ΔΙΚΗ #ΧΡΥΣΗ_ΑΥΓΗ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Hgd8eqt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη