Παναγιώτης Ιακωβής: Η χρησιμότητα της Επιστήμης


Η χρησιμότητα της Επιστήμης
________________________

Εξ'ορισμού ο επιστήμονας πρέπει να είναι αντικειμενικός και διυποκειμενικός. Δηλαδή, να διεξάγει τις έρευνές του χωρίς να εμπλέκει τις προσωπικές του Ιδεολογικές, προσωπικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Επίσης, να δίνει τη δυνατότητα και σε άλλους Επιστήμονες να ελέγξουν τις έρευνές του. Όσο κι αν αγαπώ τη θεία Καλλιόπη, οφείλω να αντιμετωπίσω τη νόσο της με τους κανόνες της Επιστήμης μου. Εν πολλοίς, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε όσοι ασκούμε κάποια Επιστήμη, ότι το κύρος του Λειτουργήματός μας είναι τόσο υψηλό, που μόνο να χάσουμε θα έχουμε αν υποτάξουμε την έρευνά μας στην όποια Ιδεολογία ή άποψη.

Με τούτα και με κείνα, αυτή τη στιγμή, η Επιστήμη είναι ο καλύτερος τρόπος να εξηγήσει κανείς τον Κόσμο τούτο. Είναι ό, τι πιο κοντινό στην Πραγματικότητα. Η οποία, έχει ένα χαρακτηριστικό: Τιμωρεί όσους την αγνοούν. Κι αυτό, όχι από έμφυτη κακότητα. Αλλά διότι οι Νόμοι της Φύσης το προστάζουν. Ας μου επιτραπεί μια συμβουλή προς τους εκλεκτούς και πολλούς φίλους που πολιτεύονται σε όλο το πολιτικό φάσμα. Πρώτα να μελετούν τα Επιστημονικά δεδομένα και την επίσημη Επιστήμη για ένα θέμα και μετά να προχωρούν σε προτάσεις για τη λύση του. Έτσι, θα εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή επαφή με την Πραγματικότητα και τους αμείλικτους Νόμους της.

Καλή επιτυχία σε όλους τους εκλεκτούς φίλους που πολιτεύονται με αυτόν τον τρόπο και συγχρόνως διακρίνονται από ανθρωπιά και διαλλακτικότητα.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη