Στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο (live)

Στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο (live)

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση ή μη Προανακριτικής επιτροπής, για τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του αυτοπροσώπως, καθώς  δέχεται βαρύτατες καταγγελίες περί οργάνωσης παραδικαστικού κυκλώματος και υλοποίησης της σκευωρίας Novartis.

Η Προανακριτική Επιτροπή σκοπό θα έχει να  διερευνήσει τυχόν ευθύνες για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική μυστική ψηφοφορία.

Θα στηθεί μία κάλπη για τέσσερα αδικήματα

  • κατάχρηση εξουσίας
  • πρόκληση –προσφορά για την τέλεση εγκλήματος
  • παράβαση καθήκοντος
  • ηθική αυτουργία σε έγκλημα

Το λόγο θα πάρουν οι εισηγητές από τα κόμματα και στη συνέχεια μπορεί να παρέμβει όποιος πολιτικός αρχηγός το επιθυμεί.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως ο ίδιος ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός ξεκαθάρισε στην ΕΡΤ πως δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή που θα ανέβει στο βήμα για να ξεσκεπάσει όπως είπε τους σκευωρούς του.

«Η Νέα Δημοκρατία κινείται θεσμικά. Δεν κάνουμε πίσω. Θα προχωρήσουμε με στοιχεία και όχι με ρεβανσισμούς και κυνήγι μαγισσών», δήλωσε ο βουλευτης της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για την υπόθεση Novartis σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ότι εάν κατά το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή ή από τη Δικαιοσύνη προκύψουν στοιχεία και για άλλα, επιπλέον πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στη νοσηρή αυτή υπόθεση, προφανώς το κατηγορητήριο μπορεί να επεκταθεί».

«Η στάση που θα κρατήσουμε θα εστιαστεί στο να αποκαλύψουμε τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται επί μήνες, με χίλιους δυο τρόπους, για συγκάλυψη και για να μην προχωρήσουν οι έρευνες στα μεγάλα σκάνδαλα. Εν προκειμένω και στο σκάνδαλο της Novartis» είπε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης στον ρ/σ ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά.

«Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια συγκάλυψης είχε ως συνέπεια έναν διχασμό ακόμα και στο Σώμα των δικαστών και εισαγγελέων, που είναι πρωτοφανές για την ιστορία του δικαστικού Σώματος. Είναι καλό, λοιπόν, να μιλήσουμε επί της ουσίας, πάντοτε με το τεκμήριο της αθωότητας, που είναι κεντρικό στο δικαιικό ελληνικό σύστημα αλλά να μην παρασυρθούμε σε πολιτικές κραυγές περί σκευωρίας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος διευκρίνισε πως θα πάρει το λόγο και θα αποσαφηνίσει τη στάση σου.

Όλα στο φως διαμηνύει το Κίνημα Αλλαγής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει.

Το ΚΚΕ την ώρα της ψηφοφορίας αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στο παρών και την αποχή.

Το Μέρα 25 αναφέρει πως δεν πρέπει να γίνει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MmYBBU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη