Η επέτειος των 75 χρόνων από την ήττα του ναζισμού, στη Ζάμπια της Αφρικής...

«9 Μαΐου 2020
Από τη σημερινή εορταστική επέτειο των 75 ετών από τον...
τερματισμό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που διοργανώθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού, από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λουσάκα με οικοδεσπότη τον Πρέσβη της της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ζαμπια κ. Alexander Boldyrev.

Μεταξύ των ελαχίστων και εκλεκτών καλεσμένων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ο οποίος παρέστη και μετέφερε το χαιρετισμό του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β' και της Ιεράς Συνόδου.
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να αγωνιζόμαστε διαρκώς "για να μην υπάρξει ποτέ ξανά φασισμός, να μην υπάρξει ποτέ ξανά ναζισμός και όλοι οι Ορθόδοξοι λαοί να συνεισφέρουν στην εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης".
Στον απόηχο της εκδήλωσης μνήμης των πεσόντων κομμουνιστών στο πεδίο της μάχης του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην ειδική έκθεση του αντιφασιστικού αγώνα, που την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενηθεί από το Εθνικό Μουσείο της Λουσάκα.

Στις 9 Μαΐου, ημέρα λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τιμούμε τη μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό.
Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζάμπιας»



Σχετικό: Ένας Αδέσποτος ιεράρχης τιμάει τους 200 της Καισαριανής!


via Press24.gr https://ift.tt/3bfx6ER
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη