Μενδώνη: Δική μου επιλογή ο Λιγνάδης, τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια

Μενδώνη: Δική μου επιλογή ο Λιγνάδης, τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια

Απαντήσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε να δώσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Ο κύριος Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή, τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια» είπε η υπουργός Πολιτισμού, η οποία ωστόσο δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη όπως της ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει, είναι βαριά λέξη η συγκάλυψη, στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες» είπε απευθυνόμενη στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η ανευ ορων πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα αποπροσανατολίζει από την ουσία της υπόθεσης και λειτουργεί αποτρεπτικά στα θύματα να μιλήσουν.

Η κυρία Μενδώνη μίλησε για την διαδικασία του διορισμού του κ. Λιγνάδη αλλά και τις κινήσεις που έκανε αμέσως μόλις ήρθαν στο φως καταγγελίες για το πρόσωπό του.

Σχετικά με την διαδικασία διορισμού του κ. Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη πως αυτή έγινε με την ίδια διαδικασία που διορίστηκε και ο προηγούμενος διευθυντής επί ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λιβαθινός, ενώ όσον αφορά την αποπομπή του είπε ότι «μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας από τον Νίκο. Σ. έφυγε από την θέση του σε πέντε ώρες».

Για απονομιμοποιημένη υπουργό Πολιτισμού και πρόσωπο non grata στον χώρο του πολιτισμού έκανε λόγο η Σ. Αναγνωστοπούλου καλώντας την υπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου Μενδώνη- Λιγνάδη.via Ειδήσεις https://ift.tt/3dReNL4
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.