Γαλλικές εκλογές: Θρίαμβο και επανεκλογή Μακρόν «βλέπουν» τα πρώτα Exit Polls

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επανεκλογή Μακρόν με «θρίαμβο» 58,2% στις Γαλλικές εκλογές δείχνουν τα πρώτα Exit Polls.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58,2 % εκλέχτηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Α2.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58 % έναντι 42% της Λεπέν επανεκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία, μετέδωσε η τηλεόραση TF1.

H BFM TV δίνει 57,6% στον Μακρόν και 42,6 στην Λεπέν.

Αποχή που «αγγίζει» το 28%, μία από τις μεγαλύτερες της ιστορίας

Στο 28% έφτασε η αποχή από την ψηφοφορία στην Γαλλία σύμφωνα με εκτίμηση γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού, μίας από τις μεγαλύτερες αποχές στην ιστορία των γαλλικών εκλογών.

Η συμμετοχή των Γάλλων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εμφανίζεται μειωμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η συμμετοχή ήταν στο 63,23%, σχετικά μειωμένη σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2017 και του 2012.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IZ3ujNQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη